fallback

Имахме нагласа санкциите срещу Русия да паднат: Борисов

Коментар на премиера в с. Стожер, 21 март 2015

21.03.2015 | 19:00

Имахме нагласа в Европейския съвет да паднат санкциите спрямо Русия, но  за съжаление не се спазва мирното споразумение, постигнато в Минск,  и всъщност санкциите стоят като залог", каза премиерът Бойко Борисов на 21 март 2015 по време на посещение в село Стожер.

Борисов коментира санкциите срещу Русия, туризма, Корпоративна търговска банка и ДАНС.

Бойко Борисов обеща да няма проблем с визите за туристите от Русия и Украйна.

"И сега правим облекчения за визовия режим за руски и украински туристи. Визите няма да са проблем, проблем са санкциите, списъците, войната, проблем е, че трудно се спазва Минското споразумение“, каза Борисов.

Според него качествената туристическа услуга е стимул за туристическия бранш и той трябва да осигурява сам този вътрешен контрол.

„От държавата зависи да има пътна инфраструктура, ниски данъци, нови заводи за отпадъци“, каза Борисов.

Премиерът подчерта, че в момента материалният индикатор за работата на данъчните и митнически служби е събираемостта в бюджета.

„Контрабандата е това, което е най- висшата степен на корупция. За двата месеца, януари и февруари, сме събрали над 550 млн. повече от януари и февруари миналата година. Този месец се движим от порядъка на около 150 млн. повече“, каза Борисов.

Той прогнозира, че "поне милиард ще съберем повече“ през 2015 и обеща до няколко месеца да се види разликата и в борбата с корупцията, и в борбата с контрабандата.

„До края на седмицата, след като се обнародва законът, в КТБ ще има синдици. Те ще оспорят всички сделки, които са направени, защото ние сме заявили многократно, че цесии не може да има“, каза пред журналистите в село Стожер Бойко Борисов.

„Как може да се прехвърля собственост, при положение, че държавата сме дали над 3,5 млрд.  досега. И съгласно закона, като най-голям кредитор първи отиваме на опашката и се овъзмездяваме с това, което има и тези пари влизат в бюджета, тъй като ние сме дали парите назаем. С тези пари догодина ще правим „Хемус“. Те ни трябват, те са на хората. Оттам нататък прокуратурата ще има много работа“, допълни премиерът.

Чуйте целия коментар във видеото, предоставено от правителствената пресслужба.

 

fallback
Още от България
fallback