Упреци от опозицията и похвали от управляващите за речта на президента

Атака сметнаха, че 25-те минути са били загуба на време.

19.03.2015 | 17:04 Редактор: Васил Детелинов
Упреци от опозицията и похвали от управляващите за речта на президента

От твърда подкрепа за изборен референдум едновременно с местните избори на есен до оценка, че речта на президента е била загуба на време за парламента - в този диапазон се движиха политическите коментари в Народното събрание след речта на Росен Плевнелиев

В речта на президента БСП не харесаха оценката, че е бил постигнат политически консенсус. Абсурдно според социалистите е да се говори за икономически растеж, когато се залагат бюджетни дефицити, покривани със заеми.

ДПС заподозря неназовани мотиви зад идеята за задължително гласуване и призова президента да каже какви са те. Лютви Местан упрекна държавния глава, че не е споменал нищо за езика на омразата и за демократичността на управлението.

От ГЕРБ защитиха президента и упрекнаха опозицията, че се е отнесла с неуважение към държавния глава. ГЕРБ застана зад идеята за изборен референдум през есента.

За изборен референдум заедно с местния вот са и от Реформаторския блок . В словото на президента те видяха две положителни посоки.

От Патриотичния фронт сравниха речта на Росен Плевнелиев с новогодишно обръщение, в което лисва само поздравлението за Новата година. Атака пък сметнаха, че 25-те минути са били загуба на време