fallback

ВСС не образува дисциплинарно производство срещу Владимира Янева

Искането за това беше направено от правосъдния министър Христо Иванов

19.03.2015 | 16:50 Автор: Мариета Иванова

Висшият съдебен съвет не образува производство за реализиране на дисциплинарна отговорност срещу съдия Владимира Янева, съобщава Агенция Фокус. Предложението за образуване на дисциплинарно производство беше направено от правосъдния министър Христо Иванов, а днес то беше гласувано като допълнителна точка към дневния ред  на закритото заседание на ВСС.

На 26 февруари ВСС прие оставката на съдия Владимира Янева като ръководител на СГС.  15 от членовете на съвета подкрепиха оставката, а само един се въздържа.

Два дни по-рано Янева подаде оставката си.  По предложение на главния прокурор Сотир Цацаров тя беше отстранена от заеманата длъжност на  председател на СГС и съдия до приключване на досъдебното производство срещу нея за подписване на разрешенията за СРС по разработката "Червеи".

За временно изпълняващ длъжността на админинистративен ръководител на СГС бе избран съдия Владимир Йорданов от ВКС, предложен от председателя на ВКС Лозан Панов.

Панов аргументира предложението си, че съдия Владимир Иванов може добре да се справи със задължението си като временен председател на СГС.

 

fallback
Още от България
fallback