fallback

Първият кандидат на местните избори обяви кандидатурата си във Варна

15.03.2015 | 16:37

/Снимка: Чавдар Трифонов, ФБ страница/

Седем месеца преди очакваната дата за местните избори през 2015 Чавдар Трифонов обяви кандидатурата си за кмет на Варна на среща с пресата в града.

40-годишният икономист Чавдар Трифонов ще участва като е независим кандидат и ще води кампанията си с мотото „Заедно намираме решения”.

При обявяване на кандидатурата си каза, че не изключва да получи подкрепа, "но не на всяка цена и не от всеки".

В първата си среща с медиите кандидатът е представил идеята си за създаване на регионална агенция за инвестиции, която да създава и промотира добър инвестиционен климат във Варна.

На срещата присъстваха местни представители на Патриотичния фронт и Реформаторския блок. На срещата присъства бившият ректор на Медицинския университет и доайен на ДСБ-Варна проф. Камбуров.

Чавдар Трифонов се занимава от 15 години с бизнес в аграрния сектор.

Той е участвал като независим кандидат в частичните избори за кмет на Варна на 30 юни 2013, за които се регистрираха 15 партии. Тогава Трифонов събра 17,13% - 12497 гласа. За кмет на Варна до балотаж стигнаха Христо Бозов – независим с 30% и Иван Портних от ГЕРБ с 26,89%. Иван Портних стана кмет.

След изборите Чавдар Трифонов регистрира гражданско сдружение "Възход за Варна".

Във ФБ Трифонов написа, че "ще свали картите и ще говори открито, 7 месеца ще събира предложенията на варненци за промяна на Варна".

Според Изборния кодекс предизборна кампания започва 30 дни преди обявената дата на изборите. Дата на местните избори още не е обявена.

 

fallback
Още от България
fallback