fallback

ГЕРБ излиза самостоятелно на местните избори

14.03.2015 | 20:34

/Снимки: пресцентър на ГЕРБ - Пловдив, заседание на Изпълнителната комисия на партията, 14 март 2015/

ГЕРБ ще участва самостоятелно на местните избори, реши Изпълнителната комисия на партията.

Новината съобщи в Пловдив председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов преди началото на националното съвещание на 14 март 2015

За да обсъдят подготовката на ГЕРБ за местните избори през есента, в Пловдив се събраха общинските кметове на ГЕРБ от цялата страна, народните представители от ГЕРБ, министрите от кабинета от квотата на ГЕРБ и областните координатори на партията. В неделя 15 март 2015 към тях ще се присъедини и премиерът Бойко Борисов.   Вече е започнал подборът на кандидатите за кметове, които ще бъдат подкрепени от ГЕРБ. В партията има изявена принципна позиция за кметовете в Благоевград, Разлог и Банско, както и за кандидатурите в големите областни градове.

В Пловдив национално съвещание за местните избори на 14 март 2015 проведе и Реформаторският блок, който е готов да издигне общи кандидати с ГЕРБ.

В неделя, 15 март се очаква обща среща на лидерите на Реформаторския блок с премиера Бойко Борисов в Пловдив.

Макар да няма все още насрочена дата, местните избори ще се проведат през есента на 2015.

При самостоятелно явяване, партиите в управляващата коалиция ще се противопоставят, което би могло да постави на карта нормалното функциониране на изпълнителната власт, сочи анализът на Института за дясна политика от януари 2015.

Институтът за дясна политика (ИДП) е българска неправителствена организация, основана през 2014.

Вижте репортажа от Пловдив на кореспондента на Bulgaria ON AIR Илиан Велков.

 

 

fallback
Още от България
fallback