За девета година отвори врати международното изложение Вода София

Бяха представени най-новите продукти и технологии в областта на водния сектор

12.03.2015 | 13:54 Редактор:
За девета година отвори врати международното изложение Вода София
За девета година отвори врати международното изложение Вода София

Всяка година форумът цели да привлече вниманието на държавните институции и бизнеса върху по-доброто управление на водните ресурси. Вода София е най-голямото бизнес изложение в този бранш за Югоизточна Европа.

За девета поредна година форумът София Вода събра над 50 международни и български компании от водния сектор. Във фокуса на изложението бяха новите технологии за вододобив, водоснабдяване, рехабилитация и изграждане на ВиК, пречистване на питейни и отпадъчни води.

"Със сигурност това е един от бизнесите на бъдещето, защото водопроводите и  канализацията, всички знаем, че са строени в България преди повече от 50 години и това трябва да бъде приоритет на държавата" разказа търговски представител от фирма от водния сектор.

3-дневното събитие акцентира и върху устойчивото управление на рисковете от наводнения и други природни бедствия, както приложението на и съвременните технологии за по-рационално управление на водните ресурси в страната.

"Управление на водния сектор в България, с което се цели за девета поредна година да привлечем вниманието на управляващите, на общините на фирмите, които се занимават с водния сектор. Особено актуална е темата за водната инфраструктура", коментира главния мениджър "Проекти" към Интер Експо център - Мая Симова.

Бизнес форумът завърши с 7-та подред конференция посветена на Енергийната ефективност и съвети как да консумираме по-малко енергия с оглед на глобалното затопляне.