fallback

Държавният глава назначи Георги Костов за главен секретар на МВР

Плевнелиев издаде указ и за освобождаване от длъжност на председателя на ДАНС Владимир Писанчев

11.03.2015 | 17:28 Автор: Ирина Георгиева

Със свой указ от 11 март 2015 г. президентът Росен Плевнелиев освободи Светлозар Лазаров като главен секретар на МВР и назначи на длъжността досегашния заместник главен секретар на МВР Георги Костов. 

Както Bulgaria ON AIR съобщи по-рано, Георги Костов отговаря напълно на изискванията на чл. 36, ал. 5 от Закона за МВР за заемане на длъжността главен секретар.

Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково, завършил е Висш технически университет в София, инженер. В системата на МВР работи от 1993 година, като е заемал последователно различни изпълнителски и управленски длъжности в системата – от разузнавач в районно полицейско управление до ръководител на областните дирекции Благоевград и Бургас. Със заповед на министъра на вътрешните работи от 12 ноември 2014 г. той е назначен за заместник- главен секретар на МВР.

По предложение на МС президентът Росен Плевнелиев издаде указ и за освобождаване от длъжност на председателя на ДАНС Владимир Писанчев.

Принципите за издигането на кандидатури за главен секретар на МВР и за председател на ДАНС, както и възможните номинации, бяха съгласувани с държавния глава по време на срещата му с министър-председателя Бойко Борисов на 6 март, в рамките на проведените от президента консултации с парламентарните политически сили.

До назначаване на нов председател на ДАНС неговите функции ще се изпълняват от настоящия заместник-председател на агенцията Недялко Недялков.

fallback
Още от България
fallback