fallback

Кунева: Не ми се иска България да остане страна, която само преписва европейски закони

Едно от важните неща за страната ни е членството в Шенген, заяви вицепремиерът

07.03.2015 | 15:17 Автор: Мариета Иванова

Едно от важните за България неща е присъствието на страната ни в Шенген, а това е свързано с реформи и със сериозна работа, която дава резултати, смята вицепремиерът Меглена Кунева.

Сред приоритетите в тази посока са реформата в съдебната система, справянето с престъпността и антикорупционните мерки, заяви пред журналисти в Габрово Кунева, предава БТА.

По думите й, притеснителен е фактът, че от 2007 година досега почти единственото, което страната ни прави, е да участва в така нареченото транспониране на директивите – или в Европейския съюз се приемат закони, после ние ги представяме в нашето законодателство. Според Кунева това не е целият обхват на членството ни в Европейския съюз, не се работи достатъчно и в посока на приемане на еврото, отдалечаваме се и от влизането в Шенген.

„Не ми се иска България да остане една страна, която единствено преписва европейските закони, а от тях като резултат животът да не се променя”, посочи вицепремиерът.

В този смисъл подготовката за местните избори, според Кунева, ще бъде всекидневен отчет и желан натиск от страна на избирателите на "Движение България на гражданите" /ДБГ/ към парламентарната и изпълнителната власт, за да се свърши повече работа за по-кратко време.

Днес вицепремиерът и председател на ДБГ Меглена Кунева,  заедно със заместник-председателите на партията Найден Зеленогорски и Димитър Танев, е на посещение в Габрово.

Програмата включва срещи с кмета Таня Христова и с областния управител Николай Сираков, след което тримата ще се срещнат и с актива на ДБГ, както и с актива на Реформаторския блок.

 

fallback
Още от България
fallback