БАБХ проверява каква храна ни предлагат в зимните курорти

Инспектори ще следят за срока на годност и качеството на продуктите

12.12.2024 | 09:39 Редактор:
M,fle,urje ще продължат до 14.03.2025 г.
M,fle,urje ще продължат до 14.03.2025 г.

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започна засилени проверки по повод настъпващия зимен сезон, които ще продължат до 14.03.2025 г.

На териториите на Областните дирекции по безопасност на храните София-град, София-област, Смолян и Благоевград ще се проверяват обекти за търговия на дребно с храни, подвижни обекти, обекти с дейност кетъринг, заведения за обществено хранене, вкл. и такива намиращи се на територията на хотелски комплекси, туристически обекти с места за настаняване и/или предлагащи услугата "all inclusive" и други.

Проверките в курортите имат за цел да установят произход и правилно съхранение, както и срокове на съхранение на суровини и храни, съответствие на сграден фонд и оборудване. Инспекторите обръщат внимание осигурени ли са подходящи условия за измиване и дезинфекция, подходящо работно облекло и лични предпазни средства.

При установяване на несъответствия ще бъдат предприемани действия в съответствие с действащото законодателство в областта на храните.

Снимка: Bulgaria ON AIR