Френският проект „Дестинация Рила“ ще се осъществи

Френският бизнес иска изграждането на мегакомплекс "Дестинация Рила" да стане факт

17.02.2015 | 17:40 Редактор: Борислав Петров
Френският проект „Дестинация Рила“ ще се осъществи

Сто водещи компании от Франция и Германия, които инвестират у нас представиха своите бизнес проблеми пред икономическия министър Божидар Лукарски. По време на срещата бяха дискутирани промени в ключови закони, сред които Търговският закон и Законът за публично-частните партньорства.

Френският проект „Дестинация Рила“, който е на стойност 600 милиона евро, най-вероятно ще стане факт, стана ясно след срещата между министъра на икономиката и инвеститори от Франция и Германия. Проектът предвижда изграждането на голф игрище и огромен ски център.

"След отлива на много чуждестранни инвеститори през последните няколко години, днес отново има заявен интерес", изтъкна Божидар Лукарски.

По време на срещата с бизнесмени от двете водещи икономики в Европа – Франция и Германия - министърът на икономиката подчерта, че сред основните причини за отлив на чужди инвеститори у нас са били правната несигурност и непредвидимата смяна на правителства.

Икономическият министър Божидар Лукарски се ангажира, че в най-скоро време двойното данъчно облагане за българите и французите с двойно гражданство ще бъде премахнато. И обеща пред френските и немски инвеститори, че правителството ще работи усилено за създаването на прозрачна  и предвидима бизнес среда у нас.

Още в репортажа на Борислав Петров: