fallback

Диамантите - скъп подарък и добра инвестиция

Във времена на криза цената на диамантите расте

16.02.2015 | 09:33 Автор: Кремена Кръстева

Традиция е влюбените да изразяват чувствата си чрез подаръци на Свети Валентин. Безспорно скъпоценните камъни са сред най-желаните подаръци от жените.

Диамантите са най-добрите приятели на едно момиче. Тази мисъл на филмовата икона Мерилин Монро често намира реален смисъл в днешния материален свят, но трябва да признаем , че този скъпоценен камък е чудесен подарък за много дами и неслучайно фирмите, които произвеждат диаманти , са се подготвили за празника на любовта – Свети Валентин. Но в крайна сметка този скъп жест на внимание може да се окаже и много добра инвестиция, която устоява на финансови трусове.

 "Търсят се диамантени бижута, по някакъв повод като подарък за годеж, подарък за сватба. Това донякъде е хубав спомен, но с тази крачка човек запазва и стойността на парите, това, което подарявам винаги си има цена. Защото цената на диамантите и златото само единствено расте." - споделя Мартин Кутнер, изп. директор за България на фирма, търгуваща с диаманти.

Диамантите са чудесна възможност една жена да се почувства като принцеса, не случайно короната на мис Юниверс е истински диаманти, изработени от фирмата, която Мартин Кутнер представлява. Кутнер споделя, че през последните години, когато Европа е в рецесия, цената на ценния камък започнал бързо на нараства. Той препоръчва на хората, които предпочитат да закупят диамант с цел инвестиция, да предпочитат камък над 1 карат, но това със сигурност няма да им донесе бързи пари, но ще има дългосрочна полза за тях. Мартин Кутнер показва диамант, който  повечето клиенти не биха познали колко струва, но неговата стойност надхвърля представите на много хора.

"Диамантът, който държа в ръцете си е всъщност един хубав софийски апартамент, това е трикаратов диамант, неговата цена е 150 хиляди евро, това е нещо,което спокойно мога да си сложа в джоба си, и никой не знае, че притежавам, така че наистина много концентрирано богатство , всъщност няма сравнима стойност в такъв обем“, заявява Мартин Кутнер , изп.-директор на DIC за България.

Сълзите на боговете - така красиво и по ориенталски е нарекъл диамантите преди много столетия незнаен източен поет. Погрешно и да се смята, че диамантът е забраненият плод, който расте само в градините на галениците на съдбата, експерти като Мартин Кутнер ни уверяват, че в много европейски страни хората инвестират 20-30% от спестяванията си в диаманти, защото знаят, че те не са функция на времето.

 

fallback
Още от България
fallback