fallback

ДПС осъди атентата в Копенхаген

15.02.2015 | 20:19

ДПС осъди терористичния акт в Копенхаген.

С мейл до медиите в неделя следобед, 15 февруари председателят на ДПС Лютви Местан изрази възмущението си и осъди атаките в Дания.

"Противодействието срещу това зло задължително изисква глобални усилия. Необходимо е да се укрепят системите за сигурност на националните държави чрез още по-ефективно межународно сътрудничество" - се казва в съобщението.

Местан приема връзката, направена от датските и френските власти с нападението срещу редакцията на Шарли Ебдо /Charlie Hebdo/ в Париж в началото на януари 2015.

"Както след "Шарли ебдо", така и сега, с още по-голяма острота ДПС осъжда терористичните нападения в Копенхаген, довели до човешки жертви. Фактът, че за кратко време ставаме свидетели на поредните терористични актове показва още веднъж, че тероризмът е най-голямото и най-страшното глобално предизвикателство пред съвременната цивилизация" - се казва в писмото на Местан.

Председателят на ДПС призовава за сигурност чрез "нови демократични баланси, основани на толерантността и взаимното уважение между етнорелигиозните различия" и се заявява, че "противодействието на тероризма е хуманен дълг на всеки гражданин на Земята, независимо от етнически произход, раса и вяра".

 

fallback
Още от България
fallback