fallback

Мирен протест срещу убийците на пътя

Близки и приятели на жертвите на войната по пътищата поискаха адекватни и справедливи присъди

14.02.2015 | 14:42 Автор: Васил Детелинов

Мирен протест срещу убийците на пътя. Близки на загинали при пътни инциденти поискаха от Темида справедливи присъди и бързо правораздаване. Родителите обясниха, че протестът е мирен и че те не са срещу съда и прокуратурата, а напротив, разчитат единствено на тях и очакват адекватна защита. Освен в София, протести имаше Стара Загора, Бургас, Варна, Русе, Плевен и Казанлък.

Банко Друмев стиска в ръцете си портрета на дъщеря си. Преди четири години 39 годишната Паола Тодорова е блъсната от автомобил на тротоара. Загива на място заедно с още един пешеходец. Причината за катастрофата е несъобразена скорост с мократа пътна настилка. Шофьорът на автомобила Бисер, син на прокурора Венцислав Андреев получава 3 години условна присъда на първа инстанция.

 

Близки и приятели на жертвите на войната по пътищата поискаха адекватни и справедливи присъди. Настояха делата да не се точат с години, както и закона да не позволява на причинилите смърт да шофират отново.  Според статистиката на протестиращите за последните 9 години при катастрофи у нас са загинали над 10 хиляди души, а други 120 хиляди са били ранени.

 

fallback
Още от България
fallback