fallback

Радко Влайков: Каквото и решение да има за Украйна, то няма да е развръзката

Всички бивши социалистически страни са под натиск, коментира бившият говорител на МВнР

12.02.2015 | 10:56 Автор: Мариета Иванова

Каквото и решение да се вземе за Украйна, то няма да е развръзката, коментира в Сутрешния блок на Bulgaria On Air

Още по темата

бившият говорител на Външно министерство Радко Влайков. Той подчерта, че тя зависи от това дали ще се спазват споразуменията. В тази връзка той посочи, че първите договорености от септември 2014 в Минск не се спазват.

Влайков подчерта, че постигането на споразумение би довело до намаляване на напрежението по отношение на огъня в Източна Украйна, „ако се стигне до демилитаризирана зона и контрол върху нея“.

От друга страна, той подчерта, че „за голямо съжаление- това, което очаквахме преди година се задълбочава – а именно натиска върху уязвимите, слабите звена в страните от ЕС ще се засилва“, коментира Влайков. Той подчерта, че България е сред най-уязвимите. - „Всички бивши социалистически страни са сред най-уязвимите. Това, е навсякъде. Въпросът е къде, в коя страна, как реагира обществото и властите. Убеден съм, че официалните власти проучват как се стига до подобни внушения, манипулации и т.н.“, коментира Влайков. Като пример за прокарваните внушения той подчерта постоянното говорене за война, за позицията на България към конфликта и дали страната ни ще се включи в евентуален военен сблъсък.

По този повод той подчерта, че докато в Източна Украйна се води въоръжен конфликт, в България и редица други страни се води хибридна война чрез разпространението на подобни послания, част от които в редица случаи непроверени и манипулирани.

Вижте цялото интервю от видео файла.

 

fallback
Още от България
fallback