Нови разкрития за трагедията с парашутистите и фирмата за скокове

В балона е имало общо четирима души

23.10.2024 | 13:48 Редактор:

Тази сутрин в 9:12 часа е подаден сигнал за паднали парашутисти в близост до населено място, след като двама души са се приземили неправилно след скок от балон. В момента на мястото се извършва оглед, за да се установят точните причини за инцидента.

По време на полета в балона са се намирали четирима души – собственикът на фирмата, която организира полетите, двама парашутисти и един, който е използвал парапланер.

Двамата парашутисти са извършили скок, но по неизвестни причини полетът им е завършил с тежко падане. Един от тях е загинал на място, а другият е тежко ранен. Третият човек, който е скочил с парапланер, е останал невредим и е кацнал благополучно.

Един от парашутистите, 37-годишен мъж, е в тежко състояние и е с опасност за живота. Той е пострадал сериозно и има травми на лумбалните прешлени, които могат да доведат до дългосрочни последици. Състоянието на пострадалия мъж остава критично, като медицинските екипи продължават да полагат грижи за него.

Екип на Bulgaria ON AIR направи опит да разговаря със собственика на фирмата, организираща полетите с балон, но той е отказал да коментира ситуацията. Според първоначални данни, фирмата има издаден административен акт за провеждане на полети в нерегламентиран участък.

Балонът, от който са скочили пострадалите, често прелита над същата зона, което повдига въпроси за безопасността на тези полети.

Инцидентът продължава да се разследва, като предстои да бъдат установени причините за грешното приземяване на парашутистите и дали има нарушения на правилата за безопасност.

Снимка: Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
км
преди 2 дни
Ей ***, да казвате коя е фирмата, че ше ми станете само на ***... Сигнализирай за неуместен коментар