Времето постепенно се затопля, но скоро ще има валежи

Максималните температури ще са между 17 и 21 градуса

22.10.2024 | 06:00 Редактор:

Днес минималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса. Сутринта по поречията и в района на Черноморието ще има ниски облаци и мъгли, но през деня времето ще бъде предимно слънчево, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Следобед над западните райони ще се появи разкъсана облачност. Вятърът ще бъде слаб, със скорости до 20 километра в час, от североизток. Максималните температури ще са между 17 и 21 градуса, а по Черноморието – до 17 градуса.

В планините ще има разкъсана облачност, като следобед върховете и билата ще бъдат закрити, но валежи не се очакват. Вятърът по високите части, над 2500 метра, ще бъде слаб до умерен, със скорост до 25 километра в час, от североизток. Максималните температури на височина над 2500 метра ще бъдат около 4–6 градуса, а на 1500 метра – между 11 и 13 градуса.

В сряда се очаква слабо затопляне. Сутринта ще има мъгли по поречията и ниски облаци по Черноморието, а в Западна и Централна България ще има повече слънце.

В четвъртък и петък облачността ще се увеличава в източните и западните райони, като слаби валежи ще има главно по Черноморското крайбрежие.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR