Прогнозата за седмицата: Слънце, мъгли и леко повишение на температурите

Утре ни очакват минимални температури под нулата

20.10.2024 | 16:17 Редактор:
В четвъртък облачността ще се увеличи.
В четвъртък облачността ще се увеличи.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В сутрешните часове на места в низините и около водните басейни ще има мъгла. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, в София - около 0°. Утре ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността, средна и висока, ще има над крайните западни райони. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 15° и 20°, в София - около 18°, съобщи НИМХ.

През следващите дни времето ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от изток-североизток, сутрин в много райони ще стихва и преди обяд на места в равнинната част от страната ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, а дневните слабо ще се повишат и в сряда максималните ще са между 17° и 22°.

В четвъртък облачността ще се увеличи и в петък ще е предимно значителна; на отделни места в крайните източни райони ще превали слаб дъжд. Минималните температури ще се повишат, а дневните отново ще се понижат с градус-два.

В събота вероятността за валежи е малка, облачността ще намалява, след обяд над много райони до слънчево. В неделя времето отново ще бъде предимно слънчево, вятърът ще е слаб от изток. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, а максималните - между 15° и 20°.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR