Новородено бебе алпака в Бургаския зоопарк си търси осиновители

Нови любимци на посетителите

18.10.2024 | 19:36 Редактор:

В зоопарка в Бургас беше открита нова външна експозиция за големи котки. Сред хищниците, които обитават обособената зона са пантери, каракали и африкански хищници - сервали. Те са емблематични за зоопарка. 

Пантерите Багера и Калил, сервалите Джаки и Лиса, и двата каракала - Цезар и Клеоптара, от днес обитават нова територия - хабитат, максимално близък до естествената среда на хищниците.

"Взаимствахме много от детайлите, които са във волиерите от европейските зоопракове. Едното е тунелчето с бронираното стъкло, където посетителите ще могат да общуват директно с животните", каза управителят на зоопарка Кръстьо Дъбов.

Хищниците са пристигнали в Бургас от приятелски зоопаркове и са свикнали с хората.

"При нас са пристигнали съвсем малки, ние ги отгледахме в домашни условия с много любов, така че да могат да общуват с хората", заяви Венета Дъбова, която е служител в зоопарка.

В него се радват и на нови любимци на посетителите. Алпаките си имат ново бебе. Търсят се осиновители, които трябва да му дадат име. Програмата за осиновяване на животни в зоопарка е създадена по примера на други зоопаркове в Европа.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.