fallback

АПИ: Движението на детелината на столичния бул. "България" не може да бъде пуснато

Тя не гарантира безопасност, твърди Агенцията

18.10.2024 | 16:51 Автор: Вяра Димова

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) не може да съгласува предложената от Столичната община временна организация на движението при детелината на бул. "България" и Софийския околовръстен път, защото тя не гарантира безопасността на движението. Столичната община няма право да пусне трафика, докато не осигури безопасното преминаване на моторни превозни средства.

АПИ отговорно и в съответствие със законодателството изпълнява задълженията си за поддържане на републиканската пътна инфраструктура и съоръженията по нея. В тази връзка на Столичната община са изпратени бележки по предложената от тях на 17 октомври нова временна организация и безопасност на движението (ВОБД). Тъй като тя не гарантира безопасността, АПИ и Областното пътно управление в София няма да подпишат протокола за въвеждане на този ВОБД.

Столичната община продължава да генерира обществено недоволство и отежняване на трафика със задръствания заради затворената детелина на бул. "България", пише агенцията. 

На 8 октомври АПИ предостави за процедиране в Столичната община временна организация и безопасност на движението и имаше готовност още тогава да осигури пускане на трафика през съоръжението. Предложението не беше прието от общинската администрация и в АПИ още няма постъпило становище какви са съображенията за това.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback