Циркуляр отряза ръката на работник в дърводелски цех в Петрич

Мъжът е настанен в болница

18.10.2024 | 14:49 Редактор:
Инцидентът е станал вчера към края на работния ден.
Инцидентът е станал вчера към края на работния ден.

Мъж на 54 г. е пострадал тежко при трудова злополука в дърводелски цех в Петрич. Загубил е част от ръката си на циркулярна машина, потвърдиха от Инспекцията по труда в Благоевград, които разследват случая на място. 

Инцидентът е станал вчера към края на работния ден. Въпреки че работникът е с дългогодишен опит, машината е премазала дясната му ръка. Веднага е бил подаден сигнал чрез полицията до областната инспекция по труда. На място е бил изпратен екип да разследва тежката злополука, съобщи областният директор на Инспекцията Славянка Симитчийска.

"За съжаление, има тежка злополука с отрязана ръка над китката на млад човек. Изготвен е акт за спиране на циркуляра, на който е станала злополуката. В момента тече проверката. Имаме 10-дневен срок, в който ще извършим разследване", каза Симитчийска.

Пострадалият е настанен в болницата в Петрич без опасност за живота, но в тежко състояние. Работникът е имал трудов договор и от години работи в дърводелския цех, предаде БНР. Проверява се цялата документация на фирмата и евентуални пропуски в правилата за безопасни условия на труд. 

Снимка: Pexels