fallback

Облачен край на седмицата с кратки превалявания

Максималните температури в страната ще са между 14 и 18 градуса

18.10.2024 | 06:00 Автор: Беатрис Младжова

Днешният ден започна с минимални температури в страната между 2 и 13 градуса, по морето до 8 градуса. Сутринта има разкъсана, но значителна облачност в източните райони, с облаци и краткотрайни мъгли по Черноморието. През деня облачността по морето ще се задържи значителна, докато на запад ще има повече слънчеви часове. Очаква се да превали по южното ни Черноморско крайбрежие. 

Вятърът ще бъде слаб до умерен със скорост до 25 км/ч от изток. Максималните температури в страната ще са между 14 и 18 градуса, а по Черноморието до 16-17 градуса, информира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще има разкъсана облачност. Вятърът по високите части, над 2500 м височина, ще бъде умерен от северозапад със скорост до 30 км/ч. Максималните температури над 2500 м височина ще са около 1 градус, а на 1500 м - около 9 градуса. 

У нас през уикенда мъглите ще бъдат често явление, по Черноморието ще има значителна облачност с превалявания, докато на запад ще има повече слънчеви часове. Температурите в населените маста ще бъдат от 12 до 18 градуса. В понеделник и вторник ще се затопли слабо. Очакват се сутрешни мъгли в поречията, ниски облаци по Черноморието и повече слънце във Западна и в Централна България.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Ще гласувате ли на предстоящите избори на 27 октомври?

Категорично "да".
Категорично "не".
Колебая се, още не съм решил/а.
От години не гласувам, не се интересувам от политика.
Общо 2129 гласа

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от България
fallback