fallback

ГЕРБ-СДС в СОС: София се управлява от разглезени деца, които се подиграват на столичани

"Софиянци не искат да слушат оплакванията на Бонев и Терзиев", заяви Антон Хекимян 

17.10.2024 | 12:15 Автор: Тодор Петров

Днешното извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС), свикано по повод трафика и задръстванията в София, беше провалено заради нежеланието на управляващите от ПП-ДБ-СС да отговарят на въпросите за проблемите, които те създадоха. Това заявиха от групата на ГЕРБ-СДС в СОС.

"Ние като общински съветници сме длъжни да задаваме въпросите за проблемите на гражданите на София. Именно поради тази причина бе свикано това извънредно заседание, за да може да изразим техните притеснения и заедно да потърсим решения. Само че видяхме липсата на желание в управляващите да решават проблемите на столичани. Всъщност ПП-ДБ-СС са една олицетворение на липсата, заедно с кмета Терзиев. Това видяхме за 1 година. Те избягаха от въпросите на гражданите и провалиха заседанието на Столичния общински съвет, подиграха се с всички жители на София", коментира председателят на Комисията по бюджет и финанси Димитър Вучев.

"Управлението на града е в ръцете на разглезени деца, които обвиняват ГЕРБ за неспособността им да се справят с проблемите. Най-големият опонент на ПП-ДБ-СС е блокираното ежедневие на софиянци, а не ние”, категоричен бе председателят на Комисията по икономика и собственост Прошко Прошков.

Председателят на групата на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян отбеляза, че ПП-ДБ-СС просто замазват проблемите на управлението си в последната 1 година.

"Софиянци не искат да слушат оплакванията на Бонев и Терзиев, те трябва да управляват, а не ехидно да се усмихват. Терзиев и Бонев се провалиха и е разочароващо отношението им към гражданите на София, които всеки ден са блокирани в тапите в града. Същите задръстиха дори коридорите на Столична община, които бяха пълни с общинските съветници на ПП-ДБ-СС-подигравайки се на гражданите,  не влязоха в зала и провалиха заседанието", добави още Хекимян.

"Няма политически акт в това извънредно заседание, защото хората, които дишат два пъти по-мръсен въздух, са от всички политически сили. Най-големият орган на София за дебати и решения – СОС, е  бойкотиран от самите управляващи. Какво костваше на кмета и на управляващите да проведем един дебат, за да решим проблемите на софиянци", каза още Боршош.

Вижте повече в репортажа на Анелия Джамбазка.

Ще гласувате ли на предстоящите избори на 27 октомври?

Категорично "да".
Категорично "не".
Колебая се, още не съм решил/а.
От години не гласувам, не се интересувам от политика.
Общо 1858 гласа

fallback
Още от България
fallback