fallback

Васил Терзиев: В София ще продължава да има задръствания заради многото хора и автомобили

Нашата амбиция е да подобрим инфраструктурата на града, заяви столичният кмет

17.10.2024 | 10:29 Автор: Тодор Петров

Кметът на София Васил Терзиев на брифинг преди извънредното заседание на местния парламент, на което ще бъде изслушан за трафика в града. То обаче не се състоя заради липсата на кворум в Столичния общински съвет, предаде репортер на Bulgaria ON AIR. Така Терзиев няма да бъде изслушан пред общинските съветници днес.

Бойкотът бе направен от групата на БСП и "Синя София". От "Синя София" нарекоха заседанието предизборен фарс От БСП пък смятат, че в София има по-важни проблеми за решаване. От ГЕРБ-СДС посочиха, че има твърде много задръствания в София заради продължаващите дълго време ремонти. Атакуват кмета Терзиев, че единствено довършва започнати от тях ремонти. 

"Задръствания има и ще продължава да има, когато се увеличава населението и има толкова много автомобили. Нашата амбиция е да подобрим инфраструктурата на града, за да може да караме по едни европейски улици и да не си чупим краката по тротоарите, когато вървим. Задръствания ще продължи да има, докато този град продължи да се развива", заяви столичният градоначалник.

От една страна чувам, че заради многото ремонти и строителство имало огромно задръстване, от друга страна се казва, че няма никакви ремонти и строителство, отбеляза Терзиев.

"Не сме ние първите, които сме затваряли, за да се построи - дали околовръстно, дали булевард. Надяваме се да реализираме това да имаме транспортен модел, за да може да станем модерен европейски град", каза още кметът на София.

Терзиев се обърна към столичани и подчерта, че трябва да знаят, че докато се подобрява транспортната инфраструктура, докато се строи метро, няма как да не изживяват неудобства.

Ще гласувате ли на предстоящите избори на 27 октомври?

Категорично "да".
Категорично "не".
Колебая се, още не съм решил/а.
От години не гласувам, не се интересувам от политика.
Общо 1813 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

fallback
Още от България
fallback