fallback

Облаци превземат златната есен и носят дъжд в четвъртък

Максималните температури ще са от 15 до 19 градуса

17.10.2024 | 06:20 Автор: Елеонора Танева

Денят започна с минимални температури в страната от 6 до 13 градуса, по морето до 9 градуса. Сутринта ще има разкъсана, но значителна облачност в източните райони, с облаци и краткотрайни мъгли по Черноморието. През деня облаци ще обхванат Западна и Централна България, докато на изток ще има повече слънце. Ще превали в района на Сандански. Вятърът ще бъде слаб до умерен със скорост до 25 км/ч от изток.  Максималните температури  в страната ще са от 15 до 19 градуса, по Черноморието до 17 градуса, информира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Времето над планините

Над планините ще бъде облачно, билата и върховете ще са изцяло закрити, следобед се очакват превалявания в Рила и Пирин. Вятърът по високите части, над 2500 м височина ще бъде умерен от север със скорост до 30 км/ч. Максималните температури за деня над 2500 м ще са около 3 градуса, а на 1500 м - от 10 до 13.

Времето през уикенда

В петък ще превалява главно в източните райони. През уикенда мъглите ще бъдат често явление, по Черноморието ще има значителна облачност с превалявания, докато на запад ще има слънчеви часове. Температурите в населените маста ще бъдат от 12 до 18 градуса.

В понеделник и във вторник ще се затопли слабо. Очакват се сутрешни мъгли в поречията, ниски облаци по Черноморието и повече слънце в Западна и в Централна България.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Ще гласувате ли на предстоящите избори на 27 октомври?

Категорично "да".
Категорично "не".
Колебая се, още не съм решил/а.
От години не гласувам, не се интересувам от политика.
Общо 1704 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback