Владислава Цариградска: Зад Червения пират се крият хора и мрежи, които плашат съдии

Тя се яви за втори път пред съдийската колегия на ВСС

15.10.2024 | 14:08 Редактор:

Зад Червения пират се крият хора и мрежи, които заплашват редица съдии. Това каза съдия Владислава Цариградска, която се яви за втори път пред съдийската колегия на Висшия съдебен съвет за развитието на наказателното производство, свързано с отправени срещу нея заплахи. 

Името на магистрата от Плевен беше замесено около убийството на Мартин Божанов - Нотариуса, след като стана ясно, че Цариградска е получавала заплахи при разглеждане на негов имотен спор. Според нея до момента няма никакво развитие по разследването, а по думите ѝ задържаният по случая скитник, известен като "Червения пират" не е виновен за заплахите, а зад тях била организирана мрежа. Цариградска дойде в съда с охрана.

"Всички съдии всъщност разбират, че това е проблем не само за съдиите и техния статут, а това е проблем на цялото общество. До момента не се проверява и се отказва да се положат разумните процесуални усилия да бъде установено дали това всъщност не е мрежа. Аз не съм се страхувала. Изпитвам обосновани притеснения. Смятам, че всеки гражданин дължи на съвестта си такова отношение към тези арогантни безскрупулни мафиотски начини за сплашване", заяви Цариградска.

Ще гласувате ли на предстоящите избори на 27 октомври?

Категорично "да".
Категорично "не".
Колебая се, още не съм решил/а.
От години не гласувам, не се интересувам от политика.
Общо 1008 гласа