Новият директор на Родопския драматичен театър: Важно е да изчистим петното, което се лепна

Поста пое Мариан Бозуков

14.10.2024 | 17:35 Редактор:
Мариан Бозуков е председател на председател на Съюзната организация на артистите към РДТ.
Мариан Бозуков е председател на председател на Съюзната организация на артистите към РДТ.

Актьорът Мариан Бозуков е назначен за директор на Родопски драматичен театър "Николай Хайтов". Това потвърди самият той. Назначението е от 10 октомври и става след пенсионирането на досегашния директор Румен Бечев, който е обвинен за длъжностно присвояване в особено големи размери.

"Всеки нормален човек ще се отнесе с притеснение към скандала който се разрази в нашия сектор. Но основната ни задача и цел е да изчистим това петно което се лепна на Родопския драматичен театър", каза Бозуков. Той посочи, че целият колектив ще работи много активно в тази насока и добави, че нямат нищо общо с хората, които вкараха театъра в този скандал.

"Познавам човека Румен Бечев, а не директора. Като човек аз дълбоко се съмнявам в неговата злонамереност, че е извършил това с някаква цел. Казвам тези думи не като директор, а като човека Бозуков", каза още той, цитиран от БТА.

Бозуков добави, че все още не е имал време да се ориентира в работата: "В момента се работи по три-четири проблема. Хората са мотивирани и той има подкрепата на целия екип, не само художествено творчески, а администрацията и службите. Желанието на всички е да работят".

Мариан Бозуков е председател на председател на Съюзната организация на артистите към РДТ и по неговите думи вероятно утре ще бъде избран друг на неговия пост.

Снимка: Facebook

Ще гласувате ли на предстоящите избори на 27 октомври?

Категорично "да".
Категорично "не".
Колебая се, още не съм решил/а.
От години не гласувам, не се интересувам от политика.
Общо 566 гласа