Обучението в изцяло електронна среда става реалност

Не срещнаха технически затруднения

14.10.2024 | 13:53 Редактор:

За първи път деветокласници от цялата страна се явяват на тестове по природни науки изцяло и само на таблети и лаптопи.

Казуси и задачи в областите "Биология и здравно образование", "Химия и опазване на околната среда" и "Физика и астрономия" решаваха учениците от Средно училище "Вела Благоева" във Велико Търново. 22-ма деветокласници работиха изцяло в електронна среда, в платформи, разработени от български компании.

"Бяха като задачи и писахме със свободни отговори в повечето пъти, а в други ни караха да решаваме по-лесни задачи. Един от въпросите беше: "Ако светлина се отрази на бяла или жълта стена, какъв ще бъде цветът", каза ученикът от 9 клас Максим Кирилов.

"Беше лесно, имаше трудни въпроси и 30 минути ни стигнаха. По-лесно е, защото първо, че спестяваме хартия, второ, че постоянно сме на телефоните и сме свикнали", сподели ученикът от 9 клас Патриция Петкова.

Изпитът премина без технически проблеми

Тестовото изпитване започна точно в 8 часа и без проблеми с влизането в системата.

"Малко преди 8 часа дойде линкът, с който да стартираме самия изпит, след което наблюдаващият учител сканира всеки един от QR кодовете на учениците, за да могат те да получат достъп и да започнат своята работа, учениците работиха бързо, практически на тях им трябваха не повече от 30 минути и се надяваме да са постигнали едни добри резултати", поясни зам.-директорът на училището Зорница Вичева.

Ако учениците са доволни от резултатите, оценката от теста може да бъде нанесена като текуща по предмета. 

Вижте повече в репортажа.

Ще гласувате ли на предстоящите избори на 27 октомври?

Категорично "да".
Категорично "не".
Колебая се, още не съм решил/а.
От години не гласувам, не се интересувам от политика.
Общо 392 гласа


1
1 rate up comment rate down comment 0
Дам
преди 1 час
"По-лесно е, защото първо, че спестяваме хартия, второ, че постоянно сме на телефоните и сме свикнали", сподели ученикът от 9 клас Патриция Петкова. Признанието на ученичката насочва към основния проблем.Така или иначе стоят на телефоните, защо да не ги ползват и в училищна среда? Т.е. училището подпомага процеса на пълна и необратима " Тик- токтизация " на подрастващите поколения вместо да се противопостави. Друго и не може да се очаква. Сигнализирай за неуместен коментар