Дидо от D2: Искахме да отдадем почит и поколенията да знаят кой е Кирил Маричков

Известни наши изпълнители и много други хора пяха в памет на легендарния музикант

13.10.2024 | 19:28 Редактор:

В памет на Кирил Маричков десетки китаристи се събраха пред Националния дворец на културата, за да изсвирят емблематични песни на "Щурците". Дидо от D2 е основен вокал. В инициативата участваха 150 китаристи от 12 националности.

На сцената имаше както известни български рок изпълнители и китаристи, така и много други хора, сред които и деца, се събраха, за да изпеят емблематичната песен "Клетва" на "Щурците" и да отдадат почит към човека Маричков и великия музикант.

"Това е една емблема, която само той си я правеше както трябва, но искахме да му отдадем почит и това е един хубав начин да остане в поколенията и младите да се запалят и да знаят кой е бил Кирил Маричков. Посланието, което оставя е, че ако избереш този живот, трябва докрай да си го живееш и да си през цялото време с музиката", коментира музикантът от група D2 Деян Каменов - Дидо.

"Любовта към музиката ни предпазва от други лоши неща. Това е нещо позитивно, което ни води към нещо градивно. Това е начинание, което трябва да продължи", посочи музикантът Цветан Недялков.

Тази вечер в 20 часа се очаква фенове и почитатели да се съберат пред родния дом на Кирил Маричков, да поставят цветя, да запалят свещи и да изпеят някои от най-големите му хитове.