Протестиращи в пловдивско село заради пътищата: Могат да ни спрат само с пистолети

Жители на Войводиново се изправиха срещу окаяното състояние на обходните маршрути

13.10.2024 | 18:56 Редактор:

Около 200 жители на пловдивското село Войводиново блокираха за около 2 часа днес следобед двата основни входно-изходни пункта на населеното място. Хората протестираха с шествие заради липсата на надеждна транспортна връзка с Пловдив, проточил се повече от 3 години ремонт на основната пътна артерия, която свързва Войводиново с Пловдив и окаяното състояние на обходните маршрути. 

Жителите на Войводиново са убедени, че властите не чуват проблемите им и заплашват следващия път да блокират магистрала "Тракия".

"Самата транспортна връзка в момента е неуспешна. Всеки се оправя по различен начин или с такси, или с личен превоз. Пътят е доста зле. Ако се наложи да викнем пожарна или линейка, не виждам как хората ще стигнат навреме до населеното място", заяви протестиращият Дамян Янков.

"Да, ще блокираме магистралата без никакви колебания. Така или иначе няма нормален учебен процес, няма работен процес. Тръгнали сме и единствено могат да ни спрат с пистолети", допълни протестиращата Илияна Костадинова.