МВнР: Българите във Флорида да не пътуват до ударените от "Милтън" райони

Сънародниците ни могат да се обръщат към посолството на България във Вашингтон

10.10.2024 | 21:34 Редактор:
МВнР с призив към сънародниците ни във Флорида.
МВнР с призив към сънародниците ни във Флорида.

Министерството на външните работи (МВнР) призова българските граждани, намиращи се на територията на щата Флорида, стриктно да спазват указанията на местните власти и да не предприемат пътувания до засегнатите от урагана "Милтън" райони.

При необходимост от съдействие, българските граждани могат да се обръщат към посолството на България във Вашингтон, на следните номера: тел.: +1 (202) 387-5770; +1 (202) 387-0174, както и на дежурен телефон за спешни случаи извън работното време: +1 (202) 387-5770, допълват от МВнР. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на консулската служба към Посолството.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център.

Вследствие на урагана "Милтън" Западният бряг, щата Флорида, е обхванат от проливни дъждове. В сила е обявено извънредно положение за риск от наводнения. Няколко милиона домакинства са без електричество, в град Сейнт Питърсбърг е спряно и водоснабдяването, допълват от МВнР.

Снимка: БГНЕС