Борислав Сарафов: Имам необходимите решения на всеки от актуалните проблеми

Номинираният за главен прокурор е готов да върне доверието на гражданите в прокуратурата

10.10.2024 | 12:32 Редактор:

Борислав Сарафов приема номинацията му за главен прокурор като оценка за това, че в един от най-трудните моменти за прокуратурата, благодарение не толкова на него, колкото на колегите, с които всекидневно работи, са успели заедно да върнат институцията към нормалността и професионализма. Това написа той в позиция, изпратена до БТА.

"Мога да заявя, че към момента имам необходимите решения на всеки от актуалните проблеми. В разрешаването им ще продължи да разчитам на колегите си, с които вярвам, че можем да реформираме прокуратурата и следствените служби, превръщайки ги в защитник на интересите и правата на българските граждани", пише Сарафов.

Той посочва, че има 30-годишен професионален опит. Декларира, че ежедневно и целеустремено ще работи за възстановяване на чувството за справедливост в обществото и за налагането на принципа на върховенство на правото.

"Отлично разбирам изключително тежката задача прокуратурата да получи това обществено доверие, което заслужава, и съм готов да работя за това", уверява Борислав Сарафов.

Снимка: БГНЕС