fallback

Сводникът, блъснал полицай в Плевен, е вече осъждан и е добре познат на МВР

Състоянието на пострадалия все още е тежко

09.10.2024 | 19:10 Автор: Беатрис Младжова

Полицаят, който беше блъснат и возен на капака на автомобил в Плевен, е в тежко състояние. А от прокуратурата в града ще поискат извършителят да бъде задържан с мярка постоянен арест. Инцидентът се случва при опит на полицая да задържи заподозрян за трафик на хора.

Екшънът се разиграва в понеделник в Плевен след сигнал в полицията, че мъж участва в организацията на трафик на жени. Полицаят от Второ управление се отзовава.

"С цел да бъдат изведени извън територията на страната и да проституират в чужда държава, в случая Германия. Полицейският служител е реагирал на подадения сигнал. Целта е била да се предотврати извършването на престъпната дейност", заяви административният ръководител на Окръжната прокуратура в Плевен Владимир Николов.

От 3 до 12 години затвор

Полицейският служител е реагирал на подадения сигнал, с цел да предотврати престъпната дейност. Униформеният иска проверка на документите на заподозрения. Той обаче отказва, потегля рязко с автомобила си и така униформеният се озовава на капака на превозното средство. След издирване, колата е открита, заподозреният също.

"Мъжът е задържан, първоначално с мярка 24 часа, впоследствие същият е привлечен в качеството на обвиняем. Наказанието, което се предвижда е тежко в закона - от 3 до 12 години лишаване от свобода. Вече в хода на разследването при разпити на свидетелите е установено, че обвиняемият е държал и оръжие", допълни Николов.

Извършителят е осъждан

В колата пътувала и жена, за която се проверява дали е склонявана да работи като проститутка. На обвиняемия мъж е била обещавана сума от 3 500 лева за всяка привлечена в престъпната схема жена.

"Лице от криминалния контингент, което много добре знае кои са служителите в районното управление, където живее и пребивава", поясни директорът на ОДМВР - Плевен Живко Ламбов.

От прокуратурата показаха снимка от охранителна камера, която е заснела полицая върху капака на колата. Полицаят е все още в болницата със счупени ребра и комоцио. Предстои прокуратурата да внесе искане за най-тежката мярка "задържане под стража". 

Вижте повече в репортажа.

fallback
Още от България
fallback