Таен свидетел: Рангел Бизюрев не е нанесъл фаталния удар

Показанията му преобърнаха версията на обвинението

09.10.2024 | 18:46 Редактор:

Обрат по делото за смъртта на Димитър Малинов от Цалапица. Таен свидетел твърди, че близнакът Борислав Динков, а не обвиняемият Рангел Бизюрев, е нанесъл смъртоносния удар. Разказът се случи при закрити врата на днешното заседание заради скритата самоличност на свидетеля.

Обвиненият за тежкото престъпление Рангел Бизюрев заяви, че Атанас Гунчев е бил уговорен от братята Борислав и Валентин Динкови да съгласува с тях показанията си. 

"Атанас е отцепката. Той отива да гледа, когато товарят тялото", заяви майката на убития Димитър Малинов - Атанаска Бакалова.

Повече от един извършител

Пред съда Гунчев заяви, че нищо не се виждало, защото било тъмно, а Бизюрев го попита дали не се е спънал в нещо. Справка, изпратена до съда от кмета на Цалапица, показва, че въпросната нощ улицата, по която е извозен трупът на Малинов, е била осветена. Бизюрев продължава да отрича, че той е нанесъл смъртоносния удар в лицето на жертвата.

"Според нас Бизюрев не е единствен участник в това престъпление", посочи адвокатът на Атанаска Бакалова Димитър Марковски.

Промяна в хода на делото

В късния следобед в залата беше разпитан таен свидетел, чиито показания преобърнаха изцяло версията на обвинението и намесиха още едно лице, което вероятно е участвало в смъртоносния побой. 

"Днес успях да разбера кой е нанесъл ударите в лицето на моя син. Това беше информацията, която ми даде тайният свидетел. Значи, това, което казва той е, че били Рангел и Борислав", каза майката на Митко.

Делото ще продължи и утре с разпит на свидетели и вещи лица.

Вижте повече в репортажа.