fallback

Облачна и мъглива, но топла сряда - да носим ли чадърите?

Максималните температури в страната ще са от 23 до 28 градуса

09.10.2024 | 06:00 Автор: Деси Николова

Денят ще започне с минимални температури в страната от 8 до 12 градуса, а по морето – от 12 до 16 градуса. Сутринта за кратко в поречията ще има мъгли и ниски облаци. Преди обед над цялата страна ще бъде облачно, а следобед в северозападните райони ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър със скорост до 25 км/ч от югозапад. Максималните температури в страната ще са от 23 до 28 градуса, а по Черноморието – до 24 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

В планините

Над планините ще има разкъсана облачност, като следобед билата и върховете ще бъдат изцяло закрити от облаци. Вятърът по високите части, над 2500 м височина, ще бъде умерен, от югозапад, със скорост до 30 км/ч. Максималните температури за деня на височина над 2500 метра ще са около 6 градуса, а на 1500 метра – до 14 градуса.

В Европа

Плътни облачни системи от океана ще се настаняват над Атлантическото крайбрежие и ще носят дъждове и силни ветрове в западните и централните територии на Европа. Другият притегателен център за дъждовни облаци ще остане над Източна Украйна. Балканите ще бъдат в периферията на активните атмосферни процеси, с повече слънце и краткотрайни мъгли. Гръмотевични бури се очакват в Източното и Западното Средиземноморие и по Турското Черноморско крайбрежие.

Следващите дни

У нас в четвъртък ще има повече слънце с намалена видимост в сутрешните часове. Постепенно времето ще се затопля слабо. В петък ще превали в Северна България. В събота и неделя по Черноморието сутрешните мъгли ще бъдат често явление, докато на запад, във вътрешността на страната, ще има повече слънце. Следобедни превалявания се очакват в Рила и Пирин. Дневните температури в населените места ще достигат между 21 и 27 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: pixabay

fallback
Още от България
fallback