Десетки са ранени в катастрофи в страната за денонощие

От началото на месеца са станали 133 произшествия

08.10.2024 | 08:34 Редактор:
В София са отчетени 44 катастрофи.
В София са отчетени 44 катастрофи.

През изминалото денонощие са ранени 40 души в 29 катастрофи в страната, съобщиха от МВР. Няма загинали в пътнотранспортни произшествия за деня. В София са отчетени 4 тежки и 40 леки катастрофи, при които четирима души са пострадали, а от тях един е с опасност за живота.

През изминалия ден е получена информация за 1 допълнително починал участник в движението в резултат на ПТП.

От началото на месеца са станали 133 ПТП-та с 10 загинали и 167 ранени. От началото на годината са регистрирани 5541 катастрофи, при които живота си са загубили 348 души, а пострадалите са 6985.

При сравнение с реалните данни за загиналите през същия период на 2023 г. се отчитат 60 по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Съвет
преди 3 часа
куцо, коьоравао сакато, пияно и наркоманизирано, нагло и бандито подобно . Това е определението за голяма част от нарушителите на пътя. В повечето случаи са мутри - депутати и магистрати -престъпници или техните синчета и дъщерички. Рядко нормален човек е виновен за ПТП- та. Възпитание трябва от ранна детска възраст и ако възпитанието е в християнските добродетели, то и война по пътищата няма да има. Това разковничето. Сигнализирай за неуместен коментар