На днешния празник е забранено на жените да прекарват много време пред огледалото

В този ден не можете да режете клони на дървета

08.10.2024 | 08:00 Редактор:
Ако облаците се носят ниско, ще става по-студено.
Ако облаците се носят ниско, ще става по-студено.

Според православния календар на 8 октомври е денят, в който се почита паметта на света преподобна Пелагия и на Свети Игнатий Старозагорски.

Ако на този ден мишките копаят дупки на топло място, задава се студена зима. Ако се чува звук, издаван от кълвач - скоро ще падне слана. Ако облаците се носят ниско, ще става по-студено.

На жените е забранено да прекарват много време пред огледалото, защото в противен случай това може да доведе до проблеми в личния живот. В този ден не можете да режете клони на дървета. Нашите предци са вярвали, че в тях живеят души, които ще останат без защита, ако дървото бъде повредено. Тогава хармонията в семейството ще бъде нарушена, информира "Фокус".

На този ден беше обичайно да се извадят зимни дрехи от гардероба и да се види дали имат нужда от поправка. Особено внимание се е обръщало на дупките в джобовете, защото предците ни са смятали, че заради тях парите "изтичат".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Съвет
преди 3 часа
Вие християни ли сте или сте езичници, че плещите врели некипели от езичеството и ги прикривате по образа на християнството. Засрамете се . Никъде в Свещенното писание не пише подобни глупости за огледала и всякакъв вид суеверия измислени от хора дето са си нямали друга работа и са почнали да изопачават, и добавят неща, които никой светец не е каал. Четете Свещенното Писание и житията на Светиите и на тях се позовавайте, не смесвайте врелите некипели от суеврните глупости, Сигнализирай за неуместен коментар