fallback

Мъж е с изгаряния по ръцете и тялото след взрив на газова бутилка в Радомирско

Транспортиран в столична болница

07.10.2024 | 13:12 Автор: Толя Стоянова

56-годишен мъж е пострадал при пожар в дома си. Инцидентът е станал вчера, около 18:00 ч., в радомирското с. Дрен. При опит да запали газова бутилка за отопление се получил взрив, при който е пострадал собственика на жилището и са унищожени домашно имущество, бяла, черна и компютърна техника и дограма на къщата.

Мъжът е транспортиран в пернишката болница, където било установено, че има изгаряния по ръцете и тялото. По-късно е транспортиран в столично лечебно заведение. Причината за случилото се е изтичане на газ от бутилката, в резултат на което се е образувала взривоопасна концентрация и при поднасяне на пламък е възникнал локален взрив.

Един тон сено е изгорял при пожар в пернишкия кв. "Рудничар". Пламъците лумнали на 4 октомври, около 23:30 ч. Два екипа пожарникари от РСПБЗН - Перник реагирали на сигнала. Въпреки намесата им, част от сеното е унищожена, но са спасени съседни стопански и жилищни сгради. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Няма пострадали хора, съобщиха от МВР.

Общо на 14 сигнала за произшествия са реагирали огнеборците от региона през почивните дни. В пернишките квартали "Църква" и "Изток" са отводнявани пътни платна и жилищни сгради в резултат на падналите обилни валежи в региона. Не са нанесени сериозни материални щети.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback