fallback

Започна предварителната продажба на ски карти за курортите ни

Цените ще скочат драстично, ако се върне ДДС от 20% на спортните съоръжения

06.10.2024 | 12:44 Автор: Елеонора Танева

Българските ски курорти вече започнаха продажбата на ски карти за предстоящия зимен сезон. В момента те са на промоционални цени.

Цените в Пампорово

Вече са в предварителна продажба лифт картите Select за ски сезона в Пампорово. Те са с промоционална цена от 82 лева, на каквато могат да бъдат закупени до 31 октомври. Картите ще бъдат с цена за еднодневна карта за деца (до 12 години) - 49 лева, за младежи (до 21 години) – 69 лева и за възрастни (над 22 години) – 82 лева. В продажба са също  и сезонни лифт карти – за делнични дни и сезонна без ограничения, както и ски карта Неделя сутрин “Select”,която важи за ползване в ден неделя от 08:45 до 12:45 часа, без предварително фиксирана неделя.

Картите "Select" са без фиксирани дати за стартиране на ползването им, а клиентите сами избират датата. 

Очаква се лифт картите за сезона да бъдат драстично увеличени предвид увеличената ставка на ДДС за ползване на спортни съоръжения, инфлацията и оперативните разходи, по информация от дружеството, информира БТА.

Цените в Банско

"Юлен“ АД обяви в продажба сезонните лифт карти. Цената е промоционална до 1 декември 2024 г. и е 1700 лв. След това стойността на картата става 1900 лв.

"Искаме да обърнем внимание, че сезонната ски карта е най-изгодна за любителите на ски спортовете“, заяви Иван Обрейков, маркетинг мениджър на компанията. Това е така, защото със сигурност цената на дневната карта ще мине 100 лв. ако се върне ДДС от 20% на спортните съоръжения, каза Обрейков.

Сезонната карта се изплаща за 17 дни, а при използване на всички уикенди, тя излиза по 45 лв. на ден. 

"Надяваме се, че ДДС за спортните съоръжения ще остане 9% и през 2025 г., както е в цяла Европа. В противен случай ставаме неконкурентни дори със Сърбия“, коментира Иван Обрейков.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от България
fallback