В ресторанти в софийски търговски център: Хлебарки, картофки по земята, боклуци

Хигиената е под всякаква критика, пишат в Helpbook

04.10.2024 | 19:52 Редактор:
Ръкавиците в кухнята не били задължително условие.
Ръкавиците в кухнята не били задължително условие.

В платформата на Helpbook.info често получаваме сигнали за чистотата в заведенията за обществено хранене.

В ресторант в софийски търговски център хигиената е под всякаква критика, по пода се разхождат хлебарки, които често се озовават в пиците на клиентите.

В друг мол в заведение за бързо хранене се разиграла следната сцена: "Служителка, която стоеше на касата в заведението, влезе в кухнята и без да измие и дезинфекцира ръцете си или да си сложи ръкавици, приготви храната ми, без да спазва каквито и да е хигиенни изисквания. На въпрос защо в кухнята работят без ръкавици, служителката, която ми донесе поръчката, отговори, че не знае и тя понякога се чудела. Не ми предложи да ми приготви нова храна, нито да върна поръчката. Когато поисках да я върна, извика също толкова некомпетентен мениджър, който се опита да ме убеди, че ръкавиците в кухнята не били задължително условие и така работели в ресторанта, нямало какво да се направи. Подът в кухнята изобилстваше от смачкани касови бележки, картофки и други дребни боклуци. Изключително мръсно заведение, неадекватни служители и атмосфера като цяло.“

В платформата на Helpbook.info можете да подадете оплакване към отговорните институции, които да предприемат действия по решаване на проблема и да бъдете уведомени писмено за предприетите мерки. Не забравяйте да изпратите и снимки от мястото.

Снимка: Pixabay