fallback

Фалшиви таксита мамят пътници на летище София: До Орлов мост сметката беше 43 лв.

В Helpbook.info получихме пореден сигнал за проблема

04.10.2024 | 18:16 Автор: Анисия Иванова

В платформата на Helpbook.info отново получихме сигнал за един наболял проблем на летище София - незаконните таксита и техните тарифи.

Наш потребител е бил потресен от сметката, която получил, ползвайки такси, след вечерен полет. Според него пред Терминал 2 таксита от различни фирми агресивно предлагат да закарат пътниците за колосални суми.

Ето и какво пише в сигнала до нас: "Всяко такси е с различна тарифа, като при някои има 3,60 за престой и 2,61 за минута. Не е едно единствено фалшиво такси, а са множество. За човек, прибиращ се изморен от полет, няма алтернатива. Официалната уж компания таксиметров превозвач, работещ с Летище София, на практика липсва - няма дори едно легитимно такси в зоната! В крайна сметка бях принудена да хвана някое от нелегитимните таксита, което в мига, в който се качих, заключи вратите и каза, че плащането е само кеш.

До Орлов мост само сметката вече беше 43 лв.! Измамата с тарифата е най-малкият проблем - тези таксита създават страх у пътниците, които се прибират от летището в късните часове! Ситуацията е меко казано абсурдна, пълна липса на контрол от страна на институциите и фалшиви таксита, които продължават да мамят пътниците! Също така отказват да издадат касова бележка. Ако някой направи дори и една проверка на летище София, ще установи повече от 50 нарушители, които продължават да си действат най-безнаказано!“

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от България
fallback