fallback

Граждани алармират в Helpbook за недостиг на ваксини срещу Ковид-19

За кого по-напред ще стигнат 80 000 дози, питат те в платформата

05.10.2024 | 06:50 Автор: Анисия Иванова

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал на вниманието на здравния министър.

Ето какви резонни въпроси задава нашият потребител: "Ние, гражданите, четем в новините, че сте поръчали приблизително 80 000 дози ваксина срещу Ковид-19, които да пристигнат през септември, вероятно вече са тук. Искаме да попитаме според Вас как поръчаната оскъдна бройка от 80 000 дози ваксина ще обхване населението на България, при положение че на седмица 15 000 човека се разболяват от Ковид-19, а както отлично знаете, заразените с Ковид-19 са реално много повече, защото по-голямата част от тях не се тестват в медицински лаборатории, а си правят тестове вкъщи, тоест броят на заразените с Ковид-19 на седмица е недействителен, според официално изнесената статистика. Но дори и заразените да бяха по 15 000 седмично, те никак не са малко и как точно си представяте, бихте ли ни обяснили, населението да бъде с ваксинационно покритие с 80 000 дози ваксина, които сте поръчали? За кого по-напред ще стигнат 80 000 дози ваксина? Кого лишавате от правото да се ваксинира? Що за абсурд е тази крайно недостатъчна бройка на дозите ваксина, които сте поръчали?

Очакваме в най-скоро време Вашия отговор, защото ситуацията е спешна, а бройката поръчани ваксини срещу Ковид-19 - нелепа“, завършва сигналът.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback