Биршен Ибрямова: Джейхан Ибрямов е достоен мъж и това е постановка

"Не съм съгласна с това съпругът ми да бъде обявяван за престъпник", каза съпругата на кандидата за депутат

04.10.2024 | 10:21 Редактор:

Съпругата на Джейхан Ибрямов - Биршен Ибрямова, е категорична, че всичко, което се случва, е постановка. Кандидатът за депутат бе заловен със 100 000 лева белязани пари и последва сваляне на имунитета му.

Ибрямова обяви гладна стачка в "триъгълника на властта" до освобождаването на съпруга си.

"Снощи обявих гладна стачка, защото не съм съгласна с това съпругът ми да бъде обявяван за престъпник, тъй като той е един достоен мъж, достоен баща, достоен съпруг и смятам, че като негова съпруга единственият начин за мой граждански протест е това, защото мисля, че друго не остана", обясни Ибрямова.

Биршен отбеляза, че Джейхан Ибрямов е заместник-председател на "Движението за права и свободи", но в изборите участват с името "Алианс за права и свободи".

"Смятам, че постановката, която се направи, е, за да може той да бъде отстранен от организирането на изборния процес, тъй като след 20 дни са изборите. Това е моят прочит на ситуацията", заяви Ибрямова, цитирана от БГНЕС.

По думите ѝ е прекарала добре нощта на открито в "триъгълника на властта" в центъра на София: "С колегите ми от партията, с представителите на младежката организация - те не ме оставят нито за миг сама".