fallback

Изпращаме работната седмица с облачно време, но без валежи

Максималните температури в страната ще бъдат между 23-27 градуса

04.10.2024 | 06:00 Автор: Толя Стоянова

Денят започна с минимални температури в страната от 5 до 10 градуса, по морето - около 15 градуса. Преди обед ще бъде слънчево на изток, докато на запад ще се заоблачава. Следобед над западните райони облачността ще се уплътнява, но ще остане без валежи.

През нощта срещу събота ще превали в сверозападните райони. Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч и ще духа от от югоизток, следобед - от северозапад, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. Максималните температури в страната ще бъдат между 23-27 градуса, по Черноморието до около 24 градуса.

Над планините ни очаква бързо увеличение на облаците. Повече облаци ще има над Рила и Пирин, с превалявания през нощта срещу събота в Западна Стара планина. Вятърът по високите части, над 2500 м височина, ще бъде умерен от югозапад със скорост до 30 км/ч. Максималните температури, над 2500 м височина, ще бъдат около 6 градуса, а на 1500 м - около 14.

В събота ще вали в западните и в централните райони. В неделя ще се установи дъждовно време. В южните и източните части от страната ще прегърмява с по-интензивни валежи. В понеделник ще захладнява, по-съществено ще вали в източните райони. Във вторник от запад на изток облачността ще се разкъсва.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback