Зам.-директорът на ГДГП: Служителите на "Калотина" работят при пълен капацитет

Товарните автомобили се обработват на 2 работни места на вход

03.10.2024 | 15:10 Редактор:
Проверка бе извършена на граничния пункт.
Проверка бе извършена на граничния пункт.

"Служителите на ГД "Гранична полиция" работят при пълен капацитет, товарните автомобили се обработват на две работни места на вход. Действията осъществяваме при изпълнение на всички изисквания, тъй като ГКПП "Калотина" е външна граница на ЕС", съобщи заместник-директорът на ГДГП старши комисар Радослав Кулеков. 

По разпореждане на министър-председателя Димитър Главчев днес той извърши инспекция на граничния пункт заедно с директора на дирекция "Развитие на инфраструктурата на ГКПП" при Агенция "Митници" Пламен Петров. Проверките се извършват без нарушаване на контрола, подчерта Петров и уточни, че през последните месеци са задържани наркотици, валута и нерегламентирани стоки, съобщиха от Министерството на вътрешните работи.

Ритмичната съвместна работа на граничните и митническите служители дава възможност за постигане на максималния капацитет за преминаване през пункта. Само през последните 24 часа са обработени 864 товарни автомобила, влизащи в България. На изходните трасета за леки автомобили работят две гишета за паспортен контрол. Междинната зона между пунктовете "Калотина" и "Градина" е запълнена, тъй като към момента сръбската страна работи на едно гише.

Снимка: МВР