Васил Терзиев: Няма проблем с дейността на "Топлофикация София"

Запорът е върху една от сметките на дружеството и ще бъде премахнат

03.10.2024 | 13:54 Редактор:

Кметът на София Васил Терзиев е разговарял с изпълнителния директор на "Топлофикация София" и е получил отговор, че ще бъдат изпълнени задълженията да се подава топла вода и парно отопление към софиянци.

Терзиев е получил уверение, че запорът е върху една от сметките на дружеството и ще бъде премахнат. Това съобщи той на брифинг на "Московска" 33.

Общинските съветници ще гласуват спасяването на столичния градски транспорт. По-рано три комисии на СОС одобриха 18,3 млн. лв. като заем за дружествата "Автотранспорт" и "Електротранспорт", в това число и 3 млн. лв. за бонуси за служителите, макар че докладът на кмета предлагаше 6 млн. заем.

Васил Терзиев коментира още, че бонусната система е дългосрочен ангажимент за повишаване на доходите на работещите в целия градски транспорт.

"Говорих с изпълнителния директор. Той каза, че е запорирана само една от сметките. Няма проблем с дейността на дружеството. Това се случва сравнително регулярно, когато идва отоплителният сезон, но той ме увери, че няма риск за подаването на самата услуга", заяви Терзиев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)