fallback

"Булгаргаз" запорира сметките на "Топлофикация София"

Действието е предприето заради огромни задължения

03.10.2024 | 13:26 Автор: Беатрис Младжова

"Булгаргаз" за първи път блокира всички сметки на "Топлофикация София" заради огромни задължения. 

"В предизборна кампания един ден след като беше обявено от "Топлофикация", че има готовност да стартира отоплителният сезон, да запорират сметките за проблеми от десетилетия, мисля, че на всички в тази зала им е ясно защо се прави", заяви общинският съветник от ПП-ДБ-СС Борис Бонев.

"За пореден път се доказва немощта и на кмета Терзиев, и на неговия екип да се справят с поредния казус, който застава пред тях. Знаете ли кой е по-големият проблем? Те не са направили нищо преди това, за да спрат това запориране на сметките, както не го направиха и с автотранспорта", посочи общинският съветник от ГЕРБ Антон Хекимян.

"Трябва да видим за какво е този запор и там трябва да се търси адекватно решение, но то трябваше да се търси отдавна, назад в годините. Аз не съм учуден от това, което се е случило, но съм крайно разочарован и притеснен предвид настъпващия зимен сезон", коментира общинският съветник от БСП Иван Таков.

"Има опасност дружеството да не може да плати заплатите на служителите си, което води до други проблеми", каза общинският съветник от ИТН Пламен Данаилов.

Кметът на София Васил Терзиев увери, че няма опасност столичани да останат без отопление през зимата.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от България
fallback