Слънце преди обед в четвъртък и по-мрачно време в останалата част на деня

Максималните температури ще бъдат от 21 до 27 градуса

03.10.2024 | 06:00 Редактор:

Денят започва с минимални температури в страната от 5 до 10 градуса, по морето - до 12-15 градуса. Преди обед ще бъде слънчево с краткотрайни мъгли. Следобед над западните и северните райони облачността ще се увеличава, без валежи. На юг ще бъде слънчево. През нощта срещу петък облаци ще обхванат и Тракия, а в Пирин ще превали дъжд. Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч.

Максималните температури в страната ще бъдат от 21 до 25 градуса, в югозападните райони до 26-27 градуса, по Черноморието - до 22-24 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще има бързо увеличение на облаците, повече над Рила и Пирин, с превалявания през нощта срещу петък в Пирин. Вятърът по високите части, над 2500 метра височина, ще бъде умерен от югозапад със скорост до 40 км/ч. Максималните температури над 2500 метра височина ще бъдат около 6 градуса, а на 1500 метра - до 14 градуса.

В петък след временно разкъсване на облачността плътна облачна ивица, преминаваща над централните територии и Средиземноморието, ще достигне до България с валежи в крайните западни райони. В събота ще вали в западните и централни райони. В неделя ще се установи дъждовно време. В южните и източните части от страната ще прегърмява с по-интензивни валежи.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)