И втората група българи от Ливан кацна успешно на летище София

80 наши сънародници се завърнаха от конфликтния регион

01.10.2024 | 19:56 Редактор:
В рамките на по-малко от 48 часа в България се завърнаха 169 български граждани от Ливан.
В рамките на по-малко от 48 часа в България се завърнаха 169 български граждани от Ливан.

У нас се завърна втората група българи от Ливан, предаде репортер на Bulgaria ON AIR. 80 наши сънародници се завърнаха от конфликтния регион в Ливан с правителствения самолет.

Общо 400 са българските граждани, регистрирали се в посолството в Бейрут, но до вчера само 160 бяха заявили желание да се евакуират от Ливан. Вчера 89 българи се завърнаха у нас с полет на правителствения самолет. Посрещна ги служебният премиер Димитър Главчев. 

От Министерството на външните работи информираха, че България в една от първите страни, която за по-малко от 48 часа успя да евакуира още 80 души – български граждани и членове на техните семейства, с което общият им брой възлиза на 169 души.

Евакуацията им се осъществи по най-безопасния за тях начин чрез полет на държавния авиационен оператор, благодарение на безупречното взаимодействие на МВнР с Министерството на транспорта и съдействието на всички компетентни български служби, както и на помощта на партньорски служби, ангажирани с тази спасителна операция за сънародниците ни.

Министерството на външните работи продължава да следи с повишено внимание ситуацията в региона на Близкия изток в тясна координация с всички компетентни институции.

Снимка: Bulgaria ON AIR