fallback

Синоптици обявиха жълт и оранжев код за опасен вятър

Максималните температури в населените места ще са от 20 до 24 градуса

01.10.2024 | 06:00 Автор: Беатрис Младжова

НИМХ обяви жълт и оранжев код за опасен вятър в Северна и Централна България. Най-силни ще са ветровете в областите Добрич и Варна с пориви до 115 км/ч, а вълнението на морето извън заливите ще достига 4-5 бала.

Минималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса, в западните полета от 2 до 7 градуса, по Черноморието до 13-14 градуса. Преди обед ще превалява по Черноморието. Следобед над източните райони облачността ще се задържи значителна, а на запад облаците ще се разкъсват. 

Максималните температури в населените места ще са от 20 до 24 градуса, по Черноморието температурите ще достигнат 23 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Над планините ще е предимно слънчево, повече облаци ще има над източна Стара планина. Вятърът по високите части, над 2500 м ще бъде слаб от северозапад със скорост до 20 км/ч. Максимални температури за деня - над 2500 м височина - около 5 до 7 градуса, а над 1500 м - около 12-13 градуса. 

У нас в сряда ще се затопли слабо, ще има повече слънце през деня и сутрешни краткотрайни мъгли. Дневните температури ще достигат 22-27 градуса. В четвъртък от запад ще проникне влажен и по-хладен въздух, който ще донесе в Западна България есенни валежи. В петък след временно разкъсване на облачността плътна облачна ивица, преминаваща над централните територии и Средиземноморието, ще достига до България.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback