fallback

Акция почита загиналите на пътя мотористи: "Ние сме хора, а не донори"

"Статистиката е тревожна", каза моторист

29.09.2024 | 14:20 Автор: Искра Ангелова

Мотоклубове от цялата страна отбелязват Деня в памет на загиналите мотористи и подкрепа на пострадалите мотоциклетисти. В края на летния мото сезон от мотоклубовете в Бургас отчетоха по-малко жертви на пътя, но повече ранени мотористи и отново призоваха за повече толерантност на пътя.

Мотористите отново припомниха мотото на кампанията "Ние сме хора, а не донори".

"Статистиката е тревожна. 40 човека са загинали през изминалата година. Тази година са 30 , но за разлика от това, 453 са пострадалите миналата година, а 506 са тази година. Статистиката е отвратителна, ние трябва да е сведем до нула", каза Атанас Киров от мотоклуб "Ню Рейс".

"Няма толерантност"

"Много от хората са разсеяни. Няма толерантност към водачите на МПС-та на две колела. Но ако има повече кампании, които са за по-голяма толерантност, статистиката ще се промени в положителна посока. Всички са излезли от дома си сутринта, трябва да се приберат здрави и щастливи при семействата си", коментира президентът на мотоклуб "Ню Рейс" Румен Коларов.

Нелияна е дошла да подкрепи каузата за толерантност на пътя съпруга си, а малката Яна вече се чувства добре на мотора на баща си.

В компанията се включиха 15 клуба от Бургас, Сливен и много свободни мотористи.

Вижте повече в репортажа на Стилияна Георгиева.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от България
fallback